Комбінат здійснює підготовку учнів з професій " Водій автотранспортних засобів категорії „В” , „С1”, та „Користувач персонального комп’ютера”. В міжшкільному навчально-виробничому комбінаті навчаються учні з Верхньорогачицької опорної ЗОШ; ЗОШ №2, Чистопільської та Первоміївської загальноосвітніх шкіл, з яких сформовано вісім навчальних груп з професії водій автотранспортних засобів категорії "В”і категорії ”С1” , та чотири групи з допрофесійного навчанняї „Користувач персонального комп’ютера ”. Навчання проводиться в одну зміну. Кожна група навчається один раз на тиждень.




Пт, 17.05.2024, 16:20
 



Міжшкільний навчальновиробничий комбінат
Верхньорогачицької районної ради
Ви увійшли як Гість |
Група "Гості"| RSS

| Мій профіль | Вихід






Меню сайту
Категорії розділу
Новини МНВК [12]
Оператори комп'ютерного набору [2]
Водії автотранспортних засобів категорії В, С1 [0]
Світ інформаційних технологій [14]
Автомобільні новини [0]
Статті [5]
Новини України [0]
Новини світу [4]

Форма входу
Головна » 2014 » Лютий » 11 » 11 лютого – День безпечного Інтернету
20:05
11 лютого – День безпечного Інтернету

Традицію відзначати День Безпечного Інтернету було започатковано в Європі ще у 2004 році. Вже у 2008 році 40 країн світу взяли участь у цій акції. Основне покликання цієї дати, зробити Інтернет чистішим від насильства, злочинності та інших негативних чинників. За традицією Міжнародний День Безпечного Інтернету проводиться другого вівторка лютого. Цього року, 11 лютого, Міжшкільний навчально-виробничий комбінат також бере участь у відзначенні цієї важливої дати. 

В навчальних групах пройшов урок на тему "Безпечний Інтернет". 

Учні дізналися про загрози, які чекають на нас в «онлайн». А також переглянули відеоролик для домашніх користувачів про правила з Інтернет-безпеки. Як захистити себе, сім'ю, приватну інформацію та комп'ютер.

А також ознайомилися з відео «Розкажіть дітям про безпеку в інтернеті» програми компанії «Київстар» «Безпечний Інтернет», яке стане корисним як дітям так і батькам. Також учні дізналися, як допомогти своїм меншим братикам та сестричкам.

 














 На уроці пройшла розмова викладача з вихованцями про правила безпеки в Інтернет, а саме: спам; Інтернет магазини; фішинг; комп’ютерні віруси; небезпечні файли що надійшли від невідомих людей; етикет в мережі тощо.



11 лютого, в день відзначення Всесвітнього дня безпечного Інтернету, учні з викладачем Шенкевичем Сергієм Олександровичем сіли за круглий стіл, щоб обговорити види небезпеки, які чекають на нас в мережі Інтернет. Вихованці дізналися про декілька цікавих сайтів, які знайомлять дітей та дорослих з програмами, що допомагають захистити свою сім’ю від кіберзлочинності та «Інтернет агресії». 


http://www.onlandia.by

Онляндія - інтерактивний курс з інтернет-безпеки, пропонований офісом Microsoft в рамках глобальних ініціатив Microsoft «Безпека дітей в Інтернеті» та «Партнерство в освіті». На даному сайті представлені матеріали для дітей, їхніх батьків і вчителів - інтерактивні сценарії, короткі тести, готові плани уроків, - завдяки яким діти зможуть освоїти основи безпечної роботи в Інтернеті.



http://www.detionline.ru

Ресурс дозволить забезпечити безпеку в Інтернет для всієї сім’ї 



http://bezpeka.kyivstar.ua

У рамках програми «Київстар» приймає відповідальні бізнес-рішення, розробляє навчальні матеріали та активно проводить інформаційну роботу серед дітей, вчителів та батьків з пояснення основних правил онлайн-безпеки. 

Після знайомства з цими чудовими ресурсами вихованці з викладачем обговорили 10 правил безпеки підлітків в Інтернеті.

  1. Нікому без дозволу батьків не давайте особисту інформацію:  домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи, фото про статки, відео з членами сім’ї тощо. 
  2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків. 
  3. Ніколи не погоджуйтесь на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Ви можете стати жертвами торгівлі людьми та органами. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку спитайте дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків. 
  4. Не посилайте свої фотографії чи  іншу інформацію без дозволу батьків. 
  5. Не відповідайте на невиховані й грубі листи. Якщо все ж одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет або правоохоронними органами. 
  6. Розробіть з батьками  правила користування Інтернетом. Особливо домовтеся з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і про сайти, до яких ви збираєтесь заходити. 
  7. Не заходьте на аморальні сайти і не порушуйте без згоди батьків ці правила. 
  8. Не давайте нікому, крім батьків, свої паролі, навіть найближчим друзям. 
  9. Не робіть протизаконних вчинків і речей в Інтернеті. 
  10. Не шкодьте і не заважайте іншим користувачам.


Бесіда виявилась дуже цікавою та повчальною. Учні виявили, що навіть не здогадувалися про деякі небезпеки в мережі. На згадку кожен учень отримав пам’ятний буклет з основними правилами безпеки в Інтернеті та посилання на ресурси, які в цьому допомагають.

  


Категорія: Новини МНВК | Переглядів: 5127 | Додав: Ticher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:


Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz