Комбінат здійснює підготовку учнів з професій " Водій автотранспортних засобів категорії „В” , „С1”, та „Користувач персонального комп’ютера”. В міжшкільному навчально-виробничому комбінаті навчаються учні з Верхньорогачицької опорної ЗОШ; ЗОШ №2, Чистопільської та Первоміївської загальноосвітніх шкіл, з яких сформовано вісім навчальних груп з професії водій автотранспортних засобів категорії "В”і категорії ”С1” , та чотири групи з допрофесійного навчанняї „Користувач персонального комп’ютера ”. Навчання проводиться в одну зміну. Кожна група навчається один раз на тиждень.




Вт, 21.05.2024, 00:13
 



Міжшкільний навчальновиробничий комбінат
Верхньорогачицької районної ради
Ви увійшли як Гість |
Група "Гості"| RSS

| Мій профіль | Вихід






Меню сайту
Категорії розділу
Новини МНВК [12]
Оператори комп'ютерного набору [2]
Водії автотранспортних засобів категорії В, С1 [0]
Світ інформаційних технологій [14]
Автомобільні новини [0]
Статті [5]
Новини України [0]
Новини світу [4]

Форма входу
Головна » 2016 » Лютий » 11 » 9 лютого - Всесвітній День безпечного Інтернету
11:46
9 лютого - Всесвітній День безпечного Інтернету

9 лютого - Всесвітній День безпечного Інтернету

Мережа Інтернет – одне з найвидатніших винаходів людства. Завдяки світовій павутині науковці різного віку можуть в декілька разів швидше навчатися у певному напрямку, шукаючи за допомогою електронних пошукових систем реферати, контрольні, курсові, електронні книги, енциклопедії, бібліотеки. Не потрібно витрачати час на походи в бібліотеку чи в магазин для пошуку дорогих книг. Та й не завжди в книзі можна знайти те, що потрібно.

Інтернет для багатьох людей став засобом спілкування та зв’язку. Підключивши до персонального комп’ютера або ноутбука веб-камеру, мікрофон та колонки, можна безкоштовно спілкуватися з людиною з іншого куточку світу, та ще до того ж бачити співрозмовника на моніторі.

Комп’ютерна мережа часто заповнює дозвілля користувачів онлайн фільмами, телебаченням та іграми.

Та ще є й негативні сторони. В зв’язку з тим, що різноманітні матеріали знаходяться в Інтернеті в електронній версії, зменшується попит на книги, а разом з тим страждає книгодрукування.

Різні сайти, можуть порушити процеси формування світогляду молодої особистості. Нанести шкоду психіці дитини (терористичні сайти, сайти по виготовленню небезпечного обладнання, порнографічні).

Та сама головна проблема в тому, що діти, без батьківського (дорослого) контролю, вступають в зв'язок з незнайомими людьми. Йдуть на зустрічі, не повідомляючи нікого, та стають жертвами викрадень, торгівлі людьми та органами. Повідомляють незнайомим особисті дані (свої та батьківські), що може призвести до різноманітних злочинів та афер направлених в їхню сторону. Тому давайте виведемо десять основних правил безпеки в Інтернет для підлітків:


10 основних правил безпеки в Інтернет для підлітків

  1. Нікому без дозволу батьків не давайте особисту інформацію:  домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.
  2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків.
  3. Ніколи не погоджуйтесь на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку спитайте дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків.
  4. Не посилайте свої фотографії чи  іншу інформацію без дозволу батьків.
  5. Не відповідайте на невиховані й грубі листи. Якщо все ж одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.
  6. Розробіть з батьками  правила користування Інтернетом. Особливо домовтеся з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і про сайти, до яких ви збираєтесь заходити.
  7. Не заходьте на аморальні сайти і не порушуйте без згоди батьків ці правила.
  8. Не давайте нікому, крім батьків, свої паролі, навіть найближчим друзям.
  9. Не робіть протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.
  10. Не шкодьте і не заважайте іншим користувачам.

В цей день Верхньорогачицький МНВК також приєдналася до святкування Всесвітнього дня безпечного Інтернету. Вчителем курсу «Оператор комп’ютерного набору» було проведено урок Інтернет-безпеки. Під час заходу учні дізналися про основну небезпеку під час роботи в мережі.

Важливою подією стало засіданнястаршокласників, які поділилися своїми думками  щодо небезпеки, яка може загрожувати молодій особистості. Учасниками засідання були підкреслені плюси та мінуси Всесвітньої павутини.

Приємно було побачити, що учні думають і знають про поводження з Всесвітньою мережею.

На виховній годинах учні записали в щоденники (для себе та батьків) адреси корисних сайтів та отримали памятки:


Корисні посилання з безпеки в Інтернет


Учні висловили свої думки та розповіли про заходи безпеки, яких дотримуються у їхніх сім’ях  Також дізналися про сайт Кабінет інформатики http://informkab.at.ua, на якому можуть отримати багато інформації щодо використання комп’ютера, а головним чином про безпечну роботу з ПК. Для батьків була підготована інформація у вигляді підбірки матеріалів та рекомендацій захисту.

Для учнів було проведено тренінги з теми: «Мій сайт в Інтернеті. Щоб я там розмістив?», де від вчителя вони дізналися методи захисту від вірусів, спливаючих вікон, спаму тощо. Кожен мав можливість написати доповідь на цю тему.

Домашнім завданням для учнів було ознайомитися з проектом «Про Інтернет» за посиланням http://www.prointernet.in.ua., який розповідає про будову електронного мозку мережевого простору. На сайті учні  мають змогу дізнатися про те, як отримати доступ до знань, знайти потрібну інформацію, критично оцінити контент, створити власний інтернет-проект, спілкуватися — і робити все це, дотримуючись простих правил безпеки. А саме, вивчити навчальні модулі та пройтии фінальне тестування і найкращих очікує почесне звання «Легенда Інтернету». Стати легендою за життя — хіба це не виклик? Дорослішати — значить розумітись на серйозних речах. Сертифікат Google — вагомий аргумент інтернет-повноліття. Він підтверджує цифрову грамотність, вміння користуватись Інтернетом ефективно та безпечно.

Отже, потрібно розуміти, що працюючи в світовій мережі Інтернет, необхідно дотримуватися елементарних правил безпеки. Одне з них, яке діє навіть на вулиці: «Не надавати своїх особистих даних стороннім особам та бути обережними при спілкуванні». І не забувати, що Інтернет увійшов в наше життя, а не наше життя в Інтернет.

 

Вчитель курсу "Оператор комп'ютерного набору" Шенкевич С.О.

 

 

 

Категорія: Новини МНВК | Переглядів: 467 | Додав: Ticher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:


Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz